El sostre alt: com el cel de la nostra casa.

Cada espai requereix una alçada de sostre ateses les seves circumstàncies i funcions que li pertanyen. No és el mateix un sostre amb la intimitat d'una llar que un espai públic més ampli i a on es reuneixen multitud de persones.

Les persones, en les nostres cases, com millor ens sentim és amb una línia de sostre de 2,5 m-3 m d'alçada. Tot el que li sumem de més, ens donarà sensació de poca protecció i dispersió per a dur a terme les activitats quotidianes. Perque el sostre alt conté un espai massa gran i pesat sobre dels nostres caps, creant una energia massa yang,
que ens provocarà dispersió i poc acompanya ment. 

Per tal d'equilibrar un sostre excessivament alt, marcarem una línia divisòria horitzontal entre el simbolisme de la terra (yin) i el cel (yang) de la nostra casa, que trencarà amb la verticalitat existent de les estances.

Hi han moltes maneres d'aconseguir aquesta sensació. Una manera és amb sanefes de paper. La zona que correspon al cel es pintarà de blanc, i l'espai que resta de la sanefa cap avall amb un to més claret que el terra, un blanc-veig amb un toc de color molt suau. D'aquesta forma aconseguirem estabilitzar el Chi.


Fotografia a on veiem un espai d'una vivenda amb sostre alt.
Per aconseguir més caliu dividim la pintura en color blanc
per el cel, i posem la línia de sostre a una alçada de 2,50m.Cenefa amb motius de mimbre natural, per
tal de separar les dues alçades i aconseguir
un espai més baix opticament.


Motius de cuina per a espais tipus loft, que també ens ajudaran
a recullir i subratllar més aquesta zona de la casa tan vital.